Pácienseink mondták

Egy jó ideig Dél-Angliában, Bournemouthban tanítottam az egyik egyetemen. Mivel Charminster városrészben laktam, így az angol egészségügyi törvények szerint a legközelebbi fogászati klinikára kellett bejelentkeznem. Pár héttel a megérkezésem után el is ballagtam a vörös téglából épült, emeletes lakóházban kialakított klinikára. Dr. Nicolls asszisztensnője beinvitált. Elhelyezkedtem a kényelmes székben.
Kisvártatva megjelent Dr Nicolls. Vörös haj, szeplők, széles mosoly. Negyven körüli, sportos alkatú férfi – akár egy rugby játékos. Beszélgetésünk során kiderült, hogy Skóciából települt át. Nagy lendülettel és kiéhezett tekintettel vetette bele magát a fogsorom átvizsgálásába – mintha csak egy rugby meccsen az ellenfél játékosaira vetődött volna. Ahogy teltek a percek és haladt fogról fogra, úgy veszítette a lendületéből ez a skót oroszlán. Az elszánt mosoly helyén csalódott, legörbülő száj jelent meg. A szemöldöke egyre szorosabb ráncba futott össze – féltem, nehogy úgy maradjon, mert nem igazán állt jól neki. Hátralépett, csóválta a fejét. 
– Yes, tömések… de, jó tömések… Hm…. Ezek mikoriak?
– Hát, mondom, vannak már úgy tíz évesek is… – szótlanul töpreng.
– És azóta?
– Azóta? Semmi. Semmi panaszom…  – csóválta a fejét.
– Ki csinálta ezeket?
– Simén Réka, a fogorvosom. Budapesten…
– Rékhá?
– Yes, Rékhá. Réka Simén… – széttárta a karját.
– Ha újra Budapesten jár, mondja meg Rékhá Simén-nek, hogy túl jó munkát végzett. Akkor én most magával mit fogok csinálni? Remélem, nem jön több magyar tőle ide, mert én akkor itt tönkre fogok menni…

Miután visszaköltöztem Budapestre, néha éjszakánként találgatok, vajon Dr Nicolls hogyan reagál, amikor egy magyar lép be a rendelőjébe? Ijedt tekintettel néz rá? – Mondja, ugye nem Rékhá Simén volt a fogorvosa?

Pacskovszky József

filmrendező, egyetemi docens

Számomra alapvető fontosságú a szájhigiénia, így rendszeresen felkeresem Rékáékat.
Fogaim állapota jelentősen meghatározza a fizikai és mentális aktivitásomat, szociális jóllétemet, egészségemet.
Előadóművészként nem csak az esztétika, a hibátlan mosoly elengedhetetlen, a munkám minőségét is befolyásolja.
Köszönöm nektek az odafigyelést, a precíz munkát!

St. Martin

Előadóművész

Közel tizenöt éve bízom a fogaim egészségét Dr Simén Rékára.
Szakmámból adódóan nagyon fontosnak tartom fogaim épségét, és esztétikai állapotát.
Jó néhány fogorvosnál megfordultam életem során, mert genetikai adottságaim nem éppen megfelelőek, ha a fogaimról van szó, de minden elfogultság nélkül mondhatom, hogy tizenöt éve a legjobb kezekben vagyok.
Maximális felkészültség, folyamatos fejlesztések, európai színvonal, megfizethető szolgáltatások, kedvesség, humor és empátia.
Ez a Chilldent😊

Nagy Sándor

Színművész

1996-ban tiniként – mint sok sorstársamnak – nekem is kissé elhanyagoltak voltak a fogaim. Egy buli alkalmával nagyon beütöttem az első fogam, ami elhalás közeli állapotba került. Ezzel a dologgal összefüggésben találkoztam először a doktornővel. Mondanom sem kell, hogy el voltam keseredve, láttam magam koronával, ami akkori „koronaviszonyok” között szörnyű volt. A lézeres kezelések hatására a fogam teljesen rendbe jött, és hála Neki ma sincs egyetlen koronám sem. Miután azt a kezelést befejezte, az összes többi fogamat is rendbe tette, pedig a hátsó rágófogaim is elég ramaty állapotban voltak. Érdemes kiemelni, hogy azok a tömések, amiket kereken 23 éve készített, a mai napig nem színeződtek el és a helyükön vannak. Ennyit a szakmai oldalról, de ez mit sem érne anélkül az atmoszféra nélkül, amivel az ember találkozik a rendelőben! Ki itt belépsz hagyj fel minden félelemmel, talán ez lehetne a mottó, amivel jellemezhetném. Az a nyugodt, kedves, ám mégis határozott hozzáállás szinte elfeledteti az összes fájdalmat. Itt semmi jele a stressznek, a páciens hibáztatásának, sokkal inkább a prevenció jelentőségét hangsúlyozzák, és mindig a fogak megmentését tartják elsődlegesnek. Muszáj egy gondolat erejéig megemlíteni az asszisztens személyét is, akivel olyan szimbiózisban vannak szerintem, mintha el sem tudná képzelni az ember egymás nélkül őket a rendelőben. Ma már szinte csak kontroll és fogtisztítás miatt járok rendszeresen a rendelőbe. Természetesen az elmúlt 23 év alatt is jelentkeztek apró rendellenességek a fogaimon, amiket az első adott pillanatban orvosolnak.
Időközben férjhez mentem és a férjem tipikus beszari pali volt fehérköpeny ügyben. Évtizedes problémákat oldottak meg a fogazatán. Nem mondom, hogy néha nem szenved, hiszen férfi, de mindig szívesen megy a rendelőbe, mert tudja, hogy jobb kezekbe nem kerülhet!

Dobos Szilvia

2001-ben kerültem fel Budapestre vidékről, nem ismertem senkit, így fogorvost sem. Egy kedves kolleganőm ajánlására mentem el Rékához. Akivel az első alkalommal meg voltam elégedve, a bizalmam hozzá, azóta is töretlen. Mai napig hozzájárunk a teljes családommal együtt. Mindenkinek csak ajánlani tudom.
Vojtehovszki Beáta

Webdesigner

Rékával 2011-ben ismerkedtem meg és kb. 4 év leforgása alatt gyönyörű, hófehér fogsort varázsolt nekem, melyet azóta is sokan
megcsodálnak és sokszor nem győzöm bezsebelni az elismeréseket az ismerőseimtől, sőt néha ismeretlenektől is.
Réka kiváló szakember, aki azonnal felismeri a problémát és mindig a legoptimálisabb megoldásra
törekszik. Olyan kezelési technikákat alkalmaz, melyek közül sokat a lakhelyemen nem
is ismernek! Ebbe bele kell érteni mindenféle fogászati beavatkozást, amiket kivétel nélkül
pontosan és fájdalommentesen végez. Az élet – és a fogaim állapota – úgy hozta, hogy kb. 3 havonta
meg kell látogatnom őt a rendelőjében, ahol asszisztensnőjével, Katával együtt, mindig szeretettel
fogadnak, így mindig örömmel teszek eleget ezen kötelezettségemnek.
Rékát mindenkinek csak ajánlani tudom.
dr. Biró Zsuzsanna

Kisvárda